Smarowidło z wędzoną makrelą.

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Pasta kanapkowa dla wielbicieli wędzonej makreli. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela (ok. 300gr)
    5 jajek ugotowanych na twardo
    ½ kostki miękkiej margaryny
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    1 łyżeczka suszonego koperku
    2 łyżeczki soli czosnkowej
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Pasta jajeczna

Smarowidło z wędzoną makrelą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości oraz z grzbietu. Samo mięso włożyć do miseczki.
  • 2. Jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać.
  • 3. Margarynę utrzeć z rybą na gładką masę, dodać jajka, musztardę i suszony koperek. Wymieszać.
  • 4. Przyprawić solą czosnkową oraz pieprzem Dobrze wymieszać. Do podania schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Makrela wędzona Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować