Limonkowe muffinki z bitą śmietaną kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka "L", olej, kefir, woda, cukier rózgą dobrze roztrzepać do spienienia, wsypać mąkę, proszek i parę razy zamieszać, wlać sok z 1 limonki i parę razy zamieszać
2.18 sztuk silikonowych różnych foremek - ciasta włożyć do 3/4 wysokości foremki, powkładac po 5 sztuk ciasteczek kulek w czekoladzie, każdą foremkę posypać płaską łyżeczką wiórek kokosowych i delikatnie łyżeczką przycisnąć
3.piekarnik nagrzać do 180 C, blachę z foremkami włożyć na 2 poziom i piec około 28 minut, wystudzone babeczki przełożyć na talerz
4.zimną śmietanę 30%, cukier, śmietanfix, wiórki kokosowe ubić na sztywno
5.szprycką nakładać ubitą kokosową śmietanę na muffinki
Komentarze