limonkowe muffinki z bitą śmietaną kokosową

0 (0 ocen)

muffinki są miękkie, delikatne i dobrze smakują wiórki kokosowe z limonką...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kefir 1/2 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, sok z limetki 1 sztuka, ciasteczka czekoladowe 75 gram, wiórki kokosowe 18 płaskich łyżeczek, śmietana 30 % 200 ml, cukier 2 łyżki, wiórki kokosowe 1/2 szklanki, śmietan fix 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Bita śmietana

Limonkowe muffinki z bitą śmietaną kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  etap 1. jajka "L", olej, kefir, woda, cukier rózgą dobrze roztrzepać do spienienia, wsypać mąkę, proszek i parę razy zamieszać, wlać sok z 1 limonki i parę razy zamieszać
  •  etap 2. 18 sztuk silikonowych różnych foremek - ciasta włożyć do 3/4 wysokości foremki, powkładac po 5 sztuk ciasteczek kulek w czekoladzie, każdą foremkę posypać płaską łyżeczką wiórek kokosowych i delikatnie łyżeczką przycisnąć
  •  etap 3. piekarnik nagrzać do 180 C, blachę z foremkami włożyć na 2 poziom i piec około 28 minut, wystudzone babeczki przełożyć na talerz
  •  etap 4. zimną śmietanę 30%, cukier, śmietanfix, wiórki kokosowe ubić na sztywno
  •  etap 5. szprycką nakładać ubitą kokosową śmietanę na muffinki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować