Zapiekanka Jaglana z kiełbasą i fasolą

0 (0 ocen)

Czasami mamy ochotę zjeść coś pysznego i zazwyczaj jest to coś niezdrowego, ale jak widać po odrobinie wysiłku otrzymujemy smaczna, zdrową zapiekankę w której główna rolę gra kasza jaglana, znana i ceniona ze swoich właściwości odżywczych jak i leczniczych.

Składniki:

  • Składniki na 2-3 osoby
    2 woreczki ugotowanej kaszy jaglanej
    1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
    1/2 główki cebuli
    1/2 laski kiełbaski ( u mnie góralska )
    ser twarogowy w plastrach
    olej do smazenia
    sól, pieprz, gałka muszkatałowa, majeranek (jesli lubimy) papryka ostra,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka jaglana z kiełbasą i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, nastepnie otwieramy woreczki i studzimy.
    2. Na patelni przesmażamy cebulkę oraz kiełbaskę (zostawiamy sobie z 4-5 plasterków). Do tego dodajemy fasolkę z całą zawartościa puszki i przyprawiamy całość, gałką, solą, majerankiem, pieprzem oraz papryka ostrą.
    Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno dajemy połowę kaszy jaglanej, na to wykładamy połowę naszego sosou fasolowego. Teraz dajemy drugą porcję kaszy jaglanęj i pozostałą część sosu fasolowego. Na wierzch rzucamy kawałki sera twarogowego w plastrach oraz kawałki kiełbasy (kostki, półplasterki itp.)
    Całośc pieczemy w 190 stop. na środkowej półce przez około 20 min.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kasza jaglana Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować