Smażone pieczarki faszerowane mięsem mielonym

4.5 (194 ocen)

  • 20 min

Przekąska, która z powodzeniem sprawdzi się na każdej uroczystości!

  • 20 min

Składniki:

  • 15 dużych pieczarek
    200g łopatki
    100g wędzonego boczku
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    1 bułka kajzerka
    1 jajko
    Sól, pieprz, przyprawy
    Bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Smażone pieczarki faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć nadmiar płynu. Mięso i boczek umyć i zmielić razem z bułkami, obraną cebulą i czosnkiem. Do masy dodać roztrzepane jajko, doprawić do smaku. Gotową masą napełniać oczyszczone kapelusze pieczarek, formułując niewielki kopczyk. Pieczarki panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne pomysły na pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować