Smażone pieczarki z pomidorami koktajlowymi i chili

4.5 (177 ocen)

Smażone pieczarki z rozpływającymi się w ustach pomidorkami koktajlowymi , porem , aromatyczną natką pietruszki oraz pikantną papryką chili.Idealnie sprawdzą się podane zamiast sałatki do smażonego lub pieczonego mięsa i ziemniaków purée.

Składniki:

  • 300g. pieczarek
    300g. pomidorów koktajlowych
    1 biała część pora
    1 świeża papryka chili
    1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól , pieprz
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Smażone pieczarki z pomidorami koktajlowymi i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Smażone pieczarki z pomidorami koktajlowymi i chili 1. Warzywa dokładnie umyć , osuszyć.
    Pieczarki obrać , pokroić w plasterki lub pół plasterki jeśli są duże.
    Pora posiekać , chili pokroić w drobną kostkę.
    Pomidory koktajlowe przekroić na pół.
  • 
Smażone pieczarki z pomidorami koktajlowymi i chili 2. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć chwilę pora , dodać pieczarki i chili.
    Dusić do odparowania płynu.
  • 
Smażone pieczarki z pomidorami koktajlowymi i chili 3. Wsypać natkę pietruszki , przyprawy oraz dodać pomidorki koktajlowe.
    Smażyć kolejne 5 min parokrotnie , delikatnie mieszając.
    Podawać gorące do mięs , ryb lub smażonego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować