Smażone ciasteczka z miodem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś innego!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 20 sztuk:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    3 łyżki miodu
    1 łyżka cukru
    0,5 szklanki rodzynek
    Szczypta soli
    Olej do smażenia
    Cukier puder do posypania ciasteczek

Smażone ciasteczka z miodem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagrzać z miodem. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól, rodzynki oraz gorące mleko. Ciasto wyrobić dłońmi. W razie konieczności dosypać trochę mąki. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gdy lekko ostygną posypać cukrem pudrem.

Porady

Najlepsze są ciepłe zaraz po usmażeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy