Smażona wątróbka wieprzowa na patelni

4.99 (173 ocen)

Odczasu do czasu gościna moim stole W moim rodzinnym domu dodatkiem do wątróbki zawsze była surówka z kapusty i ziemniaki

Składniki:

  • 500g wątroby wieprzowej
    2 cebule
    100g smalcu
    pieprz, sól
    drobina oleju
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona wątróbka wieprzowa na patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Dusimy na oleju na złoty kolor i odkładamy. Umytą wątrobę kroimy na cienkie kawałki, a następnie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy z każdej strony, tak żeby nam się przyrumieniła. Dodajemy uduszoną wcześniej cebulę . Tak przyrządzoną wątróbkę przed podaniem doprawiamy pieprzem i solą , podajemy z ziemniakami lub pieczywem.

Porady

Pamiętaj nigdy nie sól wątróbki przed pieczeniem bo będzie twarda, szara i sucha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować