Smażony pstrąg z frytkami

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Smaczny obiadek dla całej rodziny

  • 30 min

Składniki:

  • 4 szt pstrąga
    pieprz cytrynowy
    cytryna
    1 ząbek czosnku
    Sól morska
    ziemniaki
    olej
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony pstrąg z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi myjemy oczyszczamy. Do większej miski wlewamy zimną wodę . Dodajemy pokrojona cytrynę sól morską , pieprz cytrynowy i pokrojony czosnek. Mieszamy , w taka marynatę wkładamy pstrągi i marynujemy je ile mamy czasu najlepiej całą noc.
  • 2. Następnie wyciągamy pstrągi osuszamy. Wkładamy je do piekarnika na ok 10 min. Ziemniaki obieramy kroimy w frytki i smażymy je na oleju. Pstrągi wyciągamy z piekarnika i obsmażamy na patelni na masełku. Podajemy z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować