Smażony makaron po chińsku

4.48 (145 ocen)

  • 20 min

Orientalna i bardzo smaczna przygoda w kuchni, dla poszukujących nowych smaków.

  • 20 min

Składniki:

  • Makaron spaghetti
    1 średnia pierś z kurczaka
    1 duża cebula
    2 duże marchewki
    3 ogórki konserwowe
    300 g fasolki szparagowej (żółtej i zielonej)
    papryka konserwowa
    1 opakowanie fixu knorr do dań chińskich
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz, curry
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania z makaronem

Smażony makaron po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, kroimi i smażymy na małym ogniu na oleju, aż sie zarumieni.
  • 2. Fasolke kroimi na pół i gotujemy 5 minut na małym ogniu. Cebule kroimi w listki podsmażamy na małym ogniu i dodajemy marchewke pokrojoną w cienkie 3 cm słupki. Nastepnie dodajmy ugotowana fasolke, ogórki i papryke pokrojoną jak marchewke.
  • 3. Mieso kroimi w małe słupeczki, panierujemy w mace i podsmazamy. Fix rozmieszamy w 300 ml zimnej wody, zalewamy mieso i dusimy przez ok 10 minut na małym ogniu.
  • 4. W dużym garnku mieszamy podsmażony makaron z warzywami, dodajemy mieso w sosie. Całosc mieszamy, mocno przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawa curry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (200 ocen)

image-0a6bvl9

To może cię zainteresować