Ślimaki z farszu na pierogi ruskie

4.46 (150 ocen)

  • 30 min

Ciekawa przekąska jaką jadłam u koleżanki postanowiłam też taką zrobić i szybko zniknęła z talerza

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO
    2 szklanki mąki
    2 żółtka
    1/2 margaryny
    3 łyżki śmietany 12%
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sól
    FARSZ
    4 ziemniaki
    pół opakowania twarogu
    1 duża cebula
    sól, pieprz, vegeta
    jajko
Wystaw ocenę:

4.46 (150 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przekąski

Ślimaki z farszu na pierogi ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
  • 2. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut ( nie mogą być całkowicie miękkie) . Cebule podsmażamy. Studzimy ziemniaki i cebulę. Po ostudzeniu ziemniaki łączymy z cebulą i twarogiem jak na pierogi i przyprawiamy dobrze.
  • 3. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i nakładamy farsz. Zwijamy w roladę i odstawiamy na chwilkę w zimne miejsce do schłodzenia.
  • zawijańce 4. Kroimy w plastry i układamy na blaszkę. Smarujemy jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na około 25 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować