Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i szynką

4.41 (194 ocen)

  • 40 min

Fajna przekąska na każdą imprezę. Super smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    serek naturalny
    1 czerwona cebula
    ok. 4 plasterków szynki
    starty żółty ser
    natka pietruszki
    garść świeżych ziół (u mnie bazylia i oregano)
    pieprz
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.41 (194 ocen)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sqx9yo 1. Ciasto francuskie rozwijamy i przy pomocy noża smarujemy dokładnie serkiem. Na warstwie serka układamy pokrojone w kosteczkę szynkę i cebulę. Posypujemy pieprzem, posiekaną natką, ziołami oraz żółtym serem.
  • image-0b7ry6e 2. Zwijamy ciasto wzdłuż dłuższego boku w roladę. Kroimy w plastry szerokości ok. 2 cm i układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem.
    Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.Podajemy z ulubionymi sosami np. czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować