Ślimaczki śledziowe z rodzynkami

4.5 (155 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne śledzie na słodko.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety ze sledzia w oleju: 4 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - rodzynki: 0.75 szklanki
    - majonez: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki śledziowe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimaczki śledziowe z rodzynkami 1. - Cebulę pokroić w drobną kostkę, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 minuty.
    - Rodzynki również zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
    - Cebulę odcedzić, przelać zimną wodą, posolić.
    - Dodać odcedzone rodzynki i wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny.
    - Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    - Wyłożyć na półmisek, na wierzch położyć zwinięte w ślimaczki filety śledziowe uprzednio przekrojone wzdłuż, tak aby z jednego fileta powstały dwa ślimaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować