Ślimaczki cukiniowo-łososiowe z serkiem mascarpone

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta i szybka przystawka, a jednocześnie smaczna i efektowna. Napewno sprawdzi się w karnawale.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 2 sztuki
    - łosoś: 15 dekagramów
    - serek mascarpone: 15 dekagramów
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - musztarda Dijon: 2 łyżeczki
    - miód płynny: 2 łyżeczki
    - wykałaczki: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki cukiniowo-łososiowe z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie pociąć wzdłuż na cienkie paski i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 2min. Wyjąć i osuszyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Ostudzić.
  • 2. Musztardę wymieszać z miodem, dodać serek mascarpone i wszystko wymieszać na gładką masę.
  • 3. Łososia pokroić w cienkie plastry wielkości cukini.
  • 4. Na każdym plastrze cukini położyć plaster łososia i posmarować wcześniej przygotowaną masą twarogową.
  • 5. Całość zwinąć w tak zwanego ślimaczka, spiąć wykałaczką.
  • 6. Podawać na półmisku ozdobionym sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować