Śliwianka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Tradycyjna potrawa wigilijna z okolic Nowego Sącza .

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli ( namoczonej poprzedniego dnia)
    0,5 suszonych śliwek
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śliwianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śliwianka. 1. Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .Śliwki ugotować do miękkości w osłodzonej wodzie . Do śliwek dodajemy odsączoną fasolę i doprawiamy na pół słodko.

Porady

Podajemy na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować