Śliwki węgierki w occie

5 (143 ocen)

  • 30 min

Śliwki w occie to doskonały dodatek do wędlin .

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg śliwek węgierek
    1/4 l octu
    25 dkg cukru
    3/4l wody
    6 goździków
    Kawałek cynamonu

Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przystawki

Śliwki węgierki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki umyć, nakłuć wykałaczką i ułożyć w słoju. Do garnka wlać wodę, dodać ocet, cukier, goździki, cynamon, zagotować.Gorącą zalewą zalać śliwki. Czynność powtarzać cztery razy. Po ostatnim zalaniu zalewę ostudzić, zalać śliwki i słój zakręcić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować