śliwka w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min

potrawa jest idealną przystawką dla lubiących połączenie różnych smaków. Jest też szybka i łatwa w przygotowaniu

  • 30 min

Składniki:

  • 15 długich plastrów wędzonego boczku
    15 sztuk śliwek suszonych, a najlepiej wędzonych (bez pestek)
    15 migdałów bez skórki
    papier i blacha do pieczenia
    wykałaczki

Śliwka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały wkładamy do środka śliwek, które owijamy plastrami boczku.Spinamy wykałaczkami.
  • 2. Układamy w luźnych odstępach na blasze wyłożonej papierem.Pieczemy w 200 stopniach około 15 min.- do czasu aż boczek będzie ładnie zrumieniony.Pyszne zarówno na gorąco, jak też na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy