Śliwkowa tarta z kokosową kruszonką i malinowymi lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagniatamy składniki kruszonki, wkładamy do lodówki.
2.Zagniatamy błyskawicznie składniki ciasta. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Kolejno wałkujemy okrągły placek i wykładamy na wysmarowaną masłem formę do tarty. Wkładamy ponownie na 30 minut do lodówki. Nakłuwamy ciasto widelcem. Po tym czasie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni aż ciasto będzie złote (ok.10 minut). Wykładamy na podpieczony spód połówki śliwek, skórką do dołu a na śliwki kruszonkę. Pieczemy tartę 45 minut w 165 stopniach.
3.Maliny blendujemy ze śmietaną i cukrem. Wkładamy do zamrażarki. Lody mają mieć konsystencję sorbetu.
Komentarze