Śledziowy misz-masz

0 (0 ocen)

Można podać jako sałatka lub jako pastę na kanapki. To taki wynalazek mojego męza.

Składniki:

  • 2 płaty śledzia solonego
    1 mała cebula ( można dodać dodatkowo też marynowane cebulki żółte)
    1 średni ogórek kiszony
    2 rzodkiewki
    pęczek szczypiorku
    1/4 jabłka
    4 łyżeczki śmietany 18%
    sól,pieprz

Śledziowy misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia opłukujemy w wodzie,kroimy go w kostkę.
    Cebulę obieramy i drobno kroimy w kosteczkę.
    Ogórka i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.
    Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
    Szczypiorek drobno siekamy.
    Wszystko wrzucamy do miski,dodajemy śmietanę,sól i pieprz do smaku.
    Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy na pół godzinki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy