Śledziowe Bukieciki

4.49 (172 ocen)

  • 30 min

Śledzie zawsze na czasie prawda ? Polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie Filety śledziowe Matjas (460g tam jest 6 sztuk) Kupiłam w Biedronce
    3 płaty papryka konserwowa
    1 jajo kurze
    12 gałązek szczypiorku
    1 duża łyzka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Śledziowe bukieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie płuczemy pod bieżąca wodą,nie trzeba ich moczyć bo nie są bardzo słone.Osuszamy ręcznikiem papierowym. Jajo gotujemy na twardo,obieramy ze skorupki i płuczemy pod bierzącą wodą,kroimy na sześć części.Paprykę kroimy na cienkie słupki.

    Następnie układamy śledzie na nich układamy porcje jajka i parę słupków papryki.Zawijamy i spinamy wykałaczką. Ustawiamy na talerzu w pionie.Ze szczypiokra odcinamy końcówki i wkładamy w środek po między paprykę.Resztę papryki i szczypiorek kroimy drobno i posypujemy całość. Każdą porcję polewamy oliwą i gotowe :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować