Śledziowo-piernikowa sałatka świąteczna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciekawy smak przyciągnie każdego;).

  • 15 min

Składniki:

  • - 1 słoik śledzi wiejskich (600 g)
    - 5 jajek
    - 5 pierniczków lukrowanych
    - 2 cebule średnie
    - 2-3 łyżki majonezu
    - opcjonalnie pieprz i sól

Śledziowo-piernikowa sałatka świąteczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie odsączyć z zalewy i ugotować jajka.
  • 2. Śledzie, ostudzone jajka, pierniczki i cebulę pokroić w kostkę.
  • 3. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Ewentualnie doprawić(ja jednak tego nie robię).
  • 4. Odstawić na godzinę do lodówki, aby składniki się przyjęły:).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy