Śledzie w ziołach

4.46 (186 ocen)

Zima to taka pora roku, gdy śledzie królują na moim stole często. Polecam przygotować je w ziołach, oczywiście polecam je tym , którzy lubią zioła.

Składniki:

  • 500 g solonych płatów śledziowych
    3 cebule
    4 - 5 ząbków czosnku
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżka suszonej bazylii
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    4 łyżki oleju
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.46 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie 1. Śledzie umyć i pól godziny moczyć w zimnej wodzie, następnie pokroić na mniejsze kawałki.
  • Cebula z ziołami 2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać rozdrobniony czosnek i zioła. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Razem smażyć 3 - 4 minuty.
  • Śledzie w ziołach 3. Po wystudzeniu połączyć ze śledziami i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować