Śledzie w zalewie pomidorowo-octowej

4.51 (164 ocen)

W podobny sposób robię rybę i kurczaka tylko w panierce. Bardzo mi smakuje więc postanowiłam zrobić tak śledzie,to był strzał w 10 :)

Składniki:


  • 5 filetów śledziowych
    3 ogórki konserwowe
    4 kawałki papryki konserwowej
    1 cebula

    zalewa:

    1 szklanka wody
    4 łyżki oleju
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ketchupu
    2 łyżki octu
    2 łyżki cukru
    odrobina soli, liść laurowy, ziele angielskie


Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w zalewie pomidorowo-octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie przez kilka godzin,najlepiej na noc.
    Śledzie pokroić w paski. Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę w paski i cebulę w kostkę. Wsystkie składniki na zalewę zagotować i wystudzić. Śledzie układać w słoiku lub misce z papryką,cebulą i ogórkiem. Całość zalać wystudzoną zalewą i wstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować