Śledzie po zbójnicku

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Tak przyrządzony śledzik świetnie nadaje się na imprezę.

  • 30 min

Składniki:

  • 600 g płatów śledziowych
    3 cebule
    3 łyżki oleju
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżeczka musztardy
    jajko
    pieprz
    mielona ostra papryka
    kilka gałązek natki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po zbójnicku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe wymoczyłem. Ostrym nożem zdjąłem z nich skórę, a następnie pokroiłem w bardzo drobną kostkę.
    Obrałem cebule i posiekałem je bardzo drobno. Połączyłem z posiekaną rybą, wymieszałem.
    Dodałem koncentrat pomidorowy, musztardę i przyprawy.
    Wlewałem stopniowo olej, ciągle mieszałem, aż masa śledziowa uzyskała konsystencję mięsnego tatara.
    Ugotowałem jajko na twardo, ostudziłem, obrałem i drobno posiekałem. Z masy rybnej uformowałem „wysepki” , które posypałem jajkiem i posiekana natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować