Śledzie w sosie ziołowym

4.5 (192 ocen)

dobre śledzie na wigilijny stół oraz na każdą imprezę

Składniki:

  • - 0,5 kg śledzi matiasów
    - 2 ogórki konserwowe
    sos
    - 1 opakowanie pasty jajecznej
    - 3 łyżki majonezu
    - 4 łyżki śmietany 18%
    - 1 cebula
    - 100 g mrożonego szpinaku
    - 1 łyżka posiekanej pietruszki
    - 1 łyżka posiekanego koperku
    - szczypta tymianku
    - sól pieprz do smaku
    - 3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w sosie ziołowym 1. - śledzie zalać wodą i wymoczyć od nadmiaru soli
    - cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać zamrożony szpinak smażyć na małym ogniu aż woda odparuje odstawić do wystygnięcia
  • 2. cebulę ze szpinakiem przełożyć do miksera dodać pietruszkę koperek lekko zmiksować dodać majonez śmietanę i pastę jajeczną zmiksować razem wszystko doprawić solą i pieprzem
  • 3. - wymoczone śledzie pokroić na mniejsze kawałki
    - pokroić ogórki w kostkę dodać do śledzi zalać sosem zostawić na kilka godzin aby się połączyły smaki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować