Śledzie w śmietanie z ananasem

4.5 (173 ocen)

  • 20 min

Połączenie zaskakujące prawda ? Zapewniam Was jednak, że bardzo udane! Uwielbiam łączyć ze sobą smaki, które na pierwszy rzut oka nie pasują do siebie. Z takich połączeń powstają wspaniałe przepisy. Przykładem są właśnie te śledzie :) !

  • 20 min

Składniki:

  • 4 filety śledziowe a la matjas
    3 średnie cebule
    1 puszka ananasa
    duża śmietana 18% (400 g)
    pieprz, opcjonalnie - sól
    + dodatkowo: duży słoik
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w śmietanie z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Śledzie namocz w zimnej wodzie. Trwa to kilka godzin - w zależności od stopnia słoności. Zwykle od 2 do 8 godzin. Najlepiej jest spróbować po 2-3 godzinach kawałek śledzia.
    2. Śledzie, cebulę i ananasa pokrój w kosteczkę. Z puszki ananasa zostały mi 2 plastry. Ale to Ty zadecyduj czy wolisz dodać wszystkie plastry czy może mniej. Wymieszaj wszystko ze sobą.
    3. Śledzie, cebulę i ananasa przełóż do słoika, dopraw pieprzem (i solą). Całość zalej śmietaną, wymieszaj. Wstaw do lodówki - najlepiej na całą noc !

Porady

Uwaga! Śledzie najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby smaki się "przegryzły". Smacznego :) !

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować