Śledzie w śmietanie

4.5 (160 ocen)

Delikatne proste i pyszne. Przepis mam od mojej mamy.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 7 płatów śledziowych
    - 2 średnie jabłka
    - 4 ogórki konserwowe
    - 1 cebula
    - 4 łyżki śmietany
    - 4 łyżki majonezu
    - sok z cytryny
    - 1 łyżeczka cukru
    - pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1. Śledzie moczymy w wodzie ok. 3 godziny, następnie kroimy w kostkę, skrapiamy cytryną.
    2. Jabłka, ogórki i cebulę kroimy w kostkę, następnie mieszamy z majonezem i śmietaną, dodajemy cukier i pieprz. Mieszamy wszystko ze śledziami. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować