Śledzie w musztardzie i oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Śledzie moczymy w zimnej wodzie (około 1 godziny). Śledzie kroimy na kawałki. Obie musztardy mieszamy. Przekładamydo miseczki ze śledziami i dokładnie wszystko mieszamy tak aby wszystkie kawałki śledzia zostały obtoczone w musztardzie.Cebulę kroimy w półkrążki. Przekładamy do miski ze śledziami, dodajemy ziele angielskie, pokruszone listki laurowe i kolorowy, mielony pieprz. Na koniec wlewamy odrobinę octu jabłkowego. Mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę, żeby cebula zmiękła i smaki się ze sobą wymieszały.Po tym czasie dolewamy olej, całość mieszamy i przekładamy do słoików.
Porady
Śledzie najlepiej smakują następnego dnia, kiedy wszystkie smaki się połączą
Komentarze