Śledzie po ukraińsku

4.48 (186 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Przepis przywiozłam z Ukrainy. Bardzo Mi posmakowały, polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1kg śledzi mrożonych
    Zalewa:
    100g oleju
    1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
    0,5 łyżeczki papryki
    1 mała cebula
    700g octu 6%
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po ukraińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać olej, dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, paprykę, cukier , sól, wymieszać i zagotować . Następnie wystudzić , dodać ocet i cebulę przekrojoną na ćwiartki, wymieszać . Śledzie rozmrozić, pokroić w kawałki średniej wielkości, ułożyć w garnku , zalać wystudzoną zalewą, przykryć. Odstawić na 2 dni do lodówki. Po dwóch dniach wyjąć z zalewy. Śledzie gotowe do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Ukraińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować