ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny sposób na podanie śledzia

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg płatów śledziowych solonych
    puszka groszku zielonego
    1 jabłko
    1 cebula
    1/2 szklanki majonezu
    1/2 szklanki śmietany
    zalewa;2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,
    1/2szklankI WODY
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. składniki zalewy mieszamy, zagotowujemy , dodajemy pokrojona w
    talarki cebulę, wkładamyśledzie na noc. Wyjmujemy..Do sledzi
    dodajemy groszek, starte jabłko, cebulę z zalewy. Dodajemy
    wymieszany majonez ze smietaną. mieszamy ze sledziami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować