Śledź romualde

0 (0 ocen)

  • 8 godz. 20 min

Przepis odgrzebany ze starych zapisków...smak powala na kolana. Śledź w tym wydaniu jest boski. Pozostaliśmy przy "zeszytowej" nazwie, choć pewnie błąd się wkradł...ale jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje.

  • 8 godz. 20 min

Składniki:

  • 900 g filetów śledziowych
    200 g majonezu
    100 g śmietany 18%
    1 łyżka musztardy
    2 cebule
    2 jajka ugotowane na twardo
    cukier

Śledź romualde - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledź romualde 1. Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki.
    Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę, dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki przeszły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy