Śledź ze śliwką

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

proste aczkolwiek efektowne danie

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - płat śledzia (a la matijas): 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - olej (tak by pokrywał płat śledzia): 5 łyżek
    - cebula (mała lub 1/2 dużej): 1 sztuka
    - oliwa (dla ozdoby): 1 łyżeczka
    - śliwka suszona: 2 sztuki
    - ostra papryka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat wyjmujemy z zalewy. Wkładamy do słoika, dodajemy liść, ziele, zakręcamy i zostawiamy na jedna noc lub dwa dni. Przed podanie, kroimy cebulę, obsmażamy na patelni na złoty kolor. Wykładamy cebulę na talerz, kładziemy śledź pokrojony na mniejsze kawałki. Na każdy kawałek kładziemy śliwkę. Posypujemy papryką.

    Uwaga: myślę by śliwkę nie zamoczyć w czerwonej winie przed podaniem:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Śledź ze śliwką

To może cię zainteresować