Śledź z mango chutney i chilli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niesamowite połączenie smaków - króluje na stole.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 filetów śledzi solonych
    250 gr jogurt naturalny
    4-5 łyżek mango chutney
    2 łyżki posiekanej kolendry
    3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka cukru
    łyżeczka płatków chilli
    świeżo mielone sól i pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Przekąski

Śledź z mango chutney i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie myjemy, zalewamy w misce z wodą i moczymy 2-3 razy aby utracił mocno słony smak. Do miski wrzucamy posiekaną kolendrę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy jogurt, mango chutney, szczypiorek, cukier, chilli i dokładnie mieszamy. Śledzie wyjmujemy z wody, osuszamy delikatnie ściereczką i kroimy na małe kawałeczki (takie na "kęs"). Na dnie słoika ukłądamy warstwę marynaty, następnie warstwę ryby i tak do końca szyjki słoika. Zakręcamy i wstawiamy na noc do lodówki. Ilość chilli można zwiększyć lub zmniejszyć wedle upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować