• 1 min
  • Łatwy

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lodówce są gotowe do spożycia :)

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag filetów śledziowych
    2 duże cebule
    1 szklanka oleju
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane Przystawki

Śledź w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie pokroić, pokropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić.
    W słoiku układać na przemian śledzie i cebulę. Zalać olejem.
    Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około tydzień. Słoik od czasu do czasu obracać.

Porady

Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować