Śledź w oleju

4.5 (199 ocen)

Takie śledzie robię specjalnie dla męża..a na Wigilię musza być obowiązkowo..

Składniki:

  • 1 kg śledzi [całych]
    3 cebule
    olej
    listek laurowy, ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć z zimnej wodzie od 2-3 godzin.Gdy płaty nie będą już słone (należy spróbować) wyjąć je z wody, odsączyć i pokroić na kawałki.Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Na dnie słoika ułożyć warstwę cebuli, dodać ziele angielskie, pieprz i listek laurowy, na to ułożyć warstwę śledzi, na którą znów położyć cebulę i tak do wyczerpania śledzi.Ostatnią warstwę powinna stanowić cebula . Całość zalać olejem. Słoik zamknąć i odstawić do lodówki na co najmniej dobę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować