Śląskie kluski z mięsem

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

kluski z mięsem mielonym .

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 KG ziemniaków, mąka ziemniaczana , sól, jajko, FARSZ - 500gr mielonego mięsa, bkajzerka rozmoczona , sól, pieprz,przyprawa kucharek ,przyprawa do mielonego, 1 jajko.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Śląskie kluski z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyc, ugotować, przecis przez praskę dodać jajko .Ciasto podzielić na 4 i jedną część wjjąć na resztę ziemniaków a w puste miejsce wsypac mąkę ziemniaczaną.Dobrze wymieszac, mielone doprawić tak jak na klopsyi lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. lecz nie obtaczamy w tartej bułce .Wodę zagotować i do gotującej wody włożyć klopsiki.lekko je po gotować , przestudzić.Bierzemy po trochę ciasta na rękę rozkładamy je i na ciasto kładziemy po 1 klopsiku i zlepiamy ,Wkładamy do gotującej wody i gotujemy do wypłynięcia,Polewamy sosikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować