Ciastka Słoneczka migdałowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Robiłam je pierwszy raz i na pewno nie ostatni!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag mąki
    12 dag margaryny
    3 jajka (1 całe + 2 żółtka)
    2 łyżki gęstej śmietany
    20 dag cukru pudru

    Masa Migdałowa:
    125 g migdałów
    124 g masła
    24 g cukru
    2,5 jajka
    25 ml rumu

    Lukier:
    2 białka
    ok. 5 łyżek cukru pudru

    Dekoracja:
    1 op. płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciastka słoneczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto rozwałkować, wykrawać od małej foremki i smarować lukrem. Piec 15 minut. Z cukru i białek sporządzić lukier ucierać mikserem około 15 minut.
    Masa migdałowa: Migdały zemleć w blenderze, a następnie zmiksować z miękkim masłem i cukrem. Jedno jajko wbić do szklanki, rozmącić i połowę dodać do masy. Następnie dodać 2 całe jajka oraz rum i wszystko razem miksować. Gotową masę chłodzić 10 minut w lodówce. Smarować słoneczka i obtaczać w płatkach migdałowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Rum

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować