Słone babeczki z awokado i anchois

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przystawka na różne okazje. Jej zaleta ? Szybka , prosta a zarazem smaczna, czegóż chcieć więcej...

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt awokado
    1 jajko ugotowane na twardo
    pieprz świeżo mielony
    3 szt filecików anchois
    kiełki brokuła
    sok z cytryny

Słone babeczki z awokado i anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem, dodałem 2 łyżeczki oleju z oliwek, łyżkę soku z cytryny, w którym były fileciki. Doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.
    Wszystko zmiksowałem. Tak przygotowaną masą wypełniłem wcześniej przygotowane słone babeczki (można użyć gotowych). Udekorowałem kiełkami brokułu.

Komentarze

Podobne przepisy