Słodki przekładaniec

4.5 (168 ocen)

Przepis dostałam od znajomej. Nowe ciasto szybko znalazło swoich zwolenników.

Składniki:

  • 6 paczek herbatników
    opakowanie krakersów
    2 budynie śmietankowe
    kostka masła śmietankowego
    ½ l mleka
    masa krówkowa
    dżem lub konfitura wiśniowa
    Śmietana 36%
    Galaretka cytrynowa
    Czekolada do starcia na wierzch
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodki przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spodzie brytfanny ułóż herbatniki.


  • 2. Ugotuj budynie śmietankowe w ½ l mleka bez dodatku cukru. Ostudź.
  • 3. Schłodzony budyń utrzyj z masłem śmietankowym na gładką masę.
  • 4. Wyłóż na herbatniki ,przykryj drugą warstwę tych ciastek.
  • 5. Posmaruj herbatniki masą krówkową. Na masie ułóż warstwę krakersów a następnie posmaruj je dżemem.
  • 6. Rozpuść galaretkę w 1 szklance wody, pozostaw do lekkiego stężenia.
  • 7. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj tężejącą galaretkę.
  • 8. Wyłóż ją na dżem a po wierzchu posyp startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować