Biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać żółtka oraz cukier gdy masa będzie już gęsta wyłączyć mikser, Wsypać proszek oraz mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Piec przez około 40 minut w temp. 150 stopni. Śmietanę ubijamy razem z cukrem pudrem.Biszkopt przekrawamy na pół, wykładamy pokrojone w plastry 2 banany, połowę masy śmietankowej, biszkopt , drugą połowę masy śmietankowej. Całość wkładamy do lodówki. W między czasie przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu. Kiedy galaretka tężeje wylewamy ją na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki.
Jeżeli ktoś woli wersję bardziej słodką można biszkopt posmarować karmelem :)
Porady
Jeżeli ktoś woli wersję bardziej słodką można biszkopt posmarować karmelem :)
Komentarze