Słodka przekąska, czyli babeczki!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Foremki smarujemy rozpuszczoną margaryną.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki ciasta . Zagniatamy je energicznie, a następnie schładzamy około 0,5 godzimy w lodówce.
2.Gotowe ciasto wałkujemy. Kolejnymi foremkami wykrawamy „koła” z ciasta
3.Wyciętymi kołami wylepiamy wnętrza foremek. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 15 minut w 180˚C.
Upieczone wyjmujemy z foremek i studzimy.
4.Masę krówkową przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Gotową wypełniamy upieczone babeczki. Całość posypujemy migdałami. Gotowe.
Porady
Można je wykonać wykorzystując gotowe, kupne babeczki-wówczas ich przygotowanie będzie jeszcze szybsze.
Polecam przygotować je na Sylwestrowy wieczór:).
Komentarze