Słodka przekąska, czyli babeczki!!

5 (147 ocen)

Powstają szybko, ale jednocześnie błyskawicznie znikają.

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1,5 szklanki mąki,
    - 1/4 szklanki cukru pudru,
    - 100 g masła,
    - 1 jajko,
    - szczypta proszku do pieczenia

    • 1 łyżka rozpuszczonej margaryny do wysmarowania foremek,

    Dodatkowo:
    • Około 200-250 g masy krówkowej,
    • Siekane migdały do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Przekąski

Słodka przekąska, czyli babeczki!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zarobione ciasto 1. Foremki smarujemy rozpuszczoną margaryną.
    Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki ciasta . Zagniatamy je energicznie, a następnie schładzamy około 0,5 godzimy w lodówce.
  • Wykrawanie "kół" 2. Gotowe ciasto wałkujemy. Kolejnymi foremkami wykrawamy „koła” z ciasta
  • Przed pieczeniem 3. Wyciętymi kołami wylepiamy wnętrza foremek. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 15 minut w 180˚C.
    Upieczone wyjmujemy z foremek i studzimy.
  • napełnianie 4. Masę krówkową przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Gotową wypełniamy upieczone babeczki. Całość posypujemy migdałami. Gotowe.

Porady

Można je wykonać wykorzystując gotowe, kupne babeczki-wówczas ich przygotowanie będzie jeszcze szybsze. Polecam przygotować je na Sylwestrowy wieczór:).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować