słodko-pikantne udka

4.45 (212 ocen)

  • 60 min

Przepis na moje ulubione udka z kurczaka :) Źródło: http://miloscwbrzuchumam.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?4,2013

  • 60 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka,1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka miodu 3 łyżki MAGGI 3 łyżki oleju 2 duże ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.45 (212 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Słodko-pikantne udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, natrzeć szczyptą soli i pieprzu. W naczyniu żaroodpornym wymieszać olej z maggi, przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. W marynacie obtoczyć mięso, naczynie przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki ( a najlepiej na całą noc ). Udka piec w 190' przez ok. 50 minut, w trakcie pieczenia obrócić je ok. 3 razy. Ciemny kolor udek nie oznacza przypalenia, będzie to tylko oznaka nadmiaru marynaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować