Słodko-kwaśne buraczki z cebulką i czosnkiem

4.47 (186 ocen)

Najlepsze na świecie buraczki. Idealny smak i aromat

Składniki:

  • 3 kg buraków, 2,5 szklanki cukru, 2 szklanki octu, 2 łyżki soli, 10 ziaren pieprzu, 5 liści laurowych, 6 goździków, 4 duże cebule, 12 ząbków czosnku.
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Słodko-kwaśne buraczki z cebulką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy w mundurkach do miękkości. Obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, lub w półplasterki. Przygotowujemy zalewę. Czosnek kroimy na cienki plasterki, cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki zalewy wraz z 5 szklankami wody zagotowujemy. Buraki zalewamy zalewą i zostawiamy na min. 6 godzin, żeby smaki się przegryzły. Warzywa wkładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Czosnek Goździki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować