Słodko-kwaśna surówka z kapusty

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

taki prosty, ale jakże pyszny dodatek do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/4 główki średniej kapusty (włoska, biała; ok 0,5kg)
    1 duża marchew
    1 cebula
    koperek

    zalewa:
    50ml wody
    2 łyżki cukru
    3 łyżki octu jabłkowego lub winnego
    0,5 łyżeczki soli
    50ml oleju lub oliwy

Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Słodko-kwaśna surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Cebule pokroić w cienkie piórka. Koperek posiekać. Warzywa wymieszać.
    Wodę, ocet, cukier i sól zagotować, zdjąć z palnika, wlać olej. Warzywa wymieszać z zalewą, ugnieść i odstawić na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować