Sos żurawinowy do mięs

4.24 (195 ocen)

Pyszny sos słodko- kwaśny który jest świetnym dodatkiem do mięs i serów

Składniki:

  • 4 łyżki suszonej żurawiny
    1/2 szklanki wody
    1/2 łyżeczki cukru
    1/4 łyżeczki cynamonu
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.24 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Sosy

Sos żurawinowy do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 12 minut. Następnie dodajemy cukier, cynamon, sok z cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty. Żurawinę zdejmujemy z ognia, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszona żurawina Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować