SOS ŻURAWINOWY DO DAŃ MIĘSNYCH

5 (143 ocen)

.Doskonały sos do mięs pieczonych.

Składniki:


  • 3 łyżki żurawiny suszonej
    180 ml. jogurtu naturalnego gęstego
    180 ml. majonezu
    2 łyżki keczupu pikantnego
    5 ząbków czosnku
    sól,pieprz czarny do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos żurawinowy do dań mięsnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos żurawinowy do dań mięsnych 1.
    Przygotować składniki. Żurawinę zalać wrzącą wodą,odcedzić,przelać zimną wodą i przekroić większe owoce na mniejsze kawałki.

  • sos żurawinowy do dań mięsnych 2. Wszystkie składniki wymieszać,przyprawić do smaku solą,pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować