Sos ziołowy

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Sosy są duszą kuchni. To one nadają potrawom wyjątkowy smak i pozwalają uniknąć monotonii na talerzu. Ten sos od lat gości na moim stole; w święta i na każdym przyjęciu rodzinnym.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 łyżki szczypiorku
    - 2 łyżki koperku
    - 2 łyżki natki pietruszki
    - 3 ząbki czosnku
    - mała cebula
    - 1łyżka soku z cytryny
    - 150 g gęstej śmietany
    - 150g jogurtu naturalnego
    - 150 g serka homogenizowanego naturalnego
    - biały pieprz
    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Składniki dokładnie umyć, osączyć, posiekać, cebulę drobno pokroić, czosnek wycisnąć przez praskę, wszystko połączyć ze sobą. Wymieszać śmietanę, jogurt i serek, dodać zioła, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Porady

Pasuje do zimnych mięs, jaj gotowanych, potraw z grilla, wędlin

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować