Sos z pieczonej papryki z serem feta

0 (0 ocen)

Taki sos przygotowałam do pieczonych, mięsnych roladek - również z papryką i fetą w środku. Doskonały do mięs, a nawet do kiełbaski z patelni :)

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek pomidorów krojonych z puszki
    3 paseczki 1x1cm sera feta
    1 łyżka słodkiej papryki
    szczypta ostrej papryki
    1 łyżeczka bazylii
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dip Dodatki

Sos z pieczonej papryki z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1l82486 1. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, tniemy na paski i układamy w naczyniu żaroodpornym skórką do góry. Zapiekamy około pół godziny w 160 stopniach. Upieczoną obieramy ze skórki.
  • image-0bch754 2. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę smażymy.
  • image-10aqqso 3. Do cebuli z czosnkiem dodajemy pokrojoną paprykę i pomidory z puszki, razem dusimy około 5 minut.
  • image-1cxkgem 4. Następnie dodajemy ser feta i przyprawiamy do smaku (feta jest słona, więc o potrzebie dodania soli decydujemy na końcu). Całość chwilę podgrzewamy i miksujemy na sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować