Sos tzatziki (greckie cacyki)

5 (192 ocen)

Pyszny dodatek do wszelkich dań mięsnych.

Składniki:

  • 1/2 ogórka szklarniowego
    2 ząbki czosnku
    miseczka jogurtu greckiego (300-350ml)
    koperek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos tzatziki (greckie cacyki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek myjemy (bez obierania) i siekamy na tarce o grubych oczkach. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Kroimy drobno trochę koperku.
    Mieszamy składniki i doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować