Sos tatarski

4.5 (140 ocen)

Doskonały dodatek do jajek,wędlin lub mięsa pieczonego.

Składniki:

  • 1 szklanka majonezu

    5 ogórków konserwowych

    mały słoik grzybów marynowanych

    1 mała cebula

    1 łyżka musztardy

    sok z cytryny

    cukier puder

    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Sosy Sos tatarski Dodatki

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przekładamy na sitko, sparzamy wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, odstawiamy do odsączenia. Ogórki konserwowe oraz grzyby marynowane kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować