Sos pieczarkowo-marchewkowy z kurczakiem

0 (0 ocen)

Sos pieczarkowy wzbogaciłam o marchewkę i natkę pietruszki, dzięki czemu jest zdrowiej i smaczniej.

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
    2 cebule
    500g pieczarek
    3-4 marchewki
    pęczek natki pietruszki
    200ml śmietanki 18%
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pieczarkowo-marchewkowy z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety i cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 2. Na patelni podsmażamy kolejno: cebulę i filety. Kiedy się podpieką dodajemy marchew i pieczarki, smażymy do odparowania płynów.
  • 3. Dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki. Dusimy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować